Ένα σύντομο Βιογραφικό…

papagiannakis_foto

Ο Σταύρος Παπαγιαννάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1977 στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Το 1984 επέστρεψε στην Χίο όπου και τελείωσε το σχολείο την σχολική χρονιά 1994 – 1995. Κατόπιν στην Αθήνα φοίτησε στην Σχολή FOCUS όπου και αποφοίτησε µε άριστα το 1998. Εκεί ασχολήθηκε µε το βίντεο, το µοντάζ τη σκηνοθεσία, τη µόδα, την οπτική επικοινωνία και τη φωτογραφία σε όλες τις µορφές της όπου και στο τέλος τον κατέκτησε η τέχνη της. Διαφηµιστική, µόδας, ηλεκτρονική η εικαστική, η φωτογραφία είναι µια ξεχωριστή εμπειρία για εκείνον. Αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα πεδίο επαγγελτικής δράσης. Παράλληλα µε τις υποχρεώσεις του ως φοιτητής, παρουσίασε µια ατοµική έκθεση και συμμετείχε σε τέσσερις οµαδικές, µια εκ των οποίων ήταν στο Σπίτι της Κύπρου στο Κολωνάκι µε τίτλο “Γιατί;”

Την περίοδο 1995-1996 για ένα χρόνο εργάστηκε στο επαγγελματικό εργαστήριο Photographers House όπου και ανέλαβε δωδεκάωρη βάρδια για την εκτύπωση των φωτογραφιών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων” 100 Χρόνια Κινηματογράφος” στο Ζάππειο.

Την χρονική περίοδο 1996 – 1997 δούλεψε στο Studio ΒΕΚΡΗΣ όπου και ασχολήθηκε µε την φωτογράφηση γάµων και βαπτίσεων. Άλλες σημαντικές επαγγελματικές δραστηριότητες του συμπεριλαμβάνουν το αφιέρωμα των Αφών Μυλωναδακη στο Αθηνόραµα καθώς και η διαφηµιστική φωτογράφηση των τσιγάρων Chesterfield για λογαριασµό της διαφηµιστικής εταιρείας Leon- Brunnet τόσο σε πανό όσο και στα περιοδικά (Playboy, Nitro, Status, Men, κλπ)

Το 1999 επέστρεψε στην Χίο όπου από τότε έχει ανοίξει το Studio φωτογραφίας Παπαγιαννάκης και ασχολείται πλέον επαγγελματικά µε την ψηφιακή φωτογραφία αλλά κυρίως µε την φωτογράφηση γάµων στην οποία έχει δώσει µια άλλη διάσταση.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθεί σεμινάρια και εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Γερμανία) και συνεχώς πειραματίζεται µε καινούρια υλικά και νέες μεθόδους για την καλύτερη απόδοση και ποιότητα της φωτογραφίας. Κάποια από τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί είναι η εκτύπωση πάνω σε καµβά, φύλλο αλουμινίου, πάνω σε εύκαπτο καθρέφτη, το ρετούς, η αλλαγή φόντου, η ένωση προσώπων και τοπίων, επιχρωµατισµό κτλ.

Η αγάπη του και το μεράκι του για την φωτογραφία αποτυπώνεται µέσα από το φακό του και κανείς µπορεί να το καταλάβει βλέποντας την εξαιρετική δουλεία του.